Dolanan masa kecilku

1. Pong-pong bolong

Pong-pong bolong

Nde merang ra nde sapi

Mecaho ndhoge siji.

Pyar.

 

2. Dandang Pukul

Dandang pukul ketemu pukul

Kapat mojo; Kalimo jedul

Mbang gedhang pupuse abang: sing keri mesti gangsang

 

3. Kar-ker

Kar-ker kar-ker

Kadelit-delit jenang

Kasidin kosdin, babahe loyang-loyang

Sing tak bedhik sing gangsang.

 

4. Wit-iwit anggang-anggang

Wit-iwit anggang-anggang

Terusane lali….

 

5. Koko-koko

Koko-koko:

Njaluk opo: Njaluk banyu

Wadhahi opo: Godhong lumbu

Gegatelen: Atakulu

Tambane opo: Gulo batu

Njupuk ngendi: Cepagamu

Ancik-ancike opo: Watu item

Gantole opo: Carang gemantung..

Pelik-pelik mburimu opo: Anak-ku

Piro: Ngteung: siji, loro…..lst

Njaluk siji entuk ora?: Ora

Tak rebut….: Woa…….

 

7. Uri-uri

Uri-uri-uri-uri ambyang-ambyang widodari

Mak jleret kembange opo: kembang opo?

Kemabng reguluk…..

Kembang reguluk-kembang reguluk sing tak pilih sing nggumuk…..!

 

8. Dung-dung ono maling

Dung-dung; ono maling-ono maling

Endi, endi?; kae-kae

cegat kene, cegat kene….

 

8. Enthik-enthik

Enthik-enthik, si tumungkul patenono

Gek dosane opo?

Dosane ngungkul-ungkuli

Di ojo di, malati sedulur tuwo…

 

9. …kuntheten.

….kuntheten, ayo ten

Tendangono, ayo no

Nogosari, ayo ri

Rino wengi, ayo ngi

Ngidul ngetan, ayo tan

Tanggal siji, ayo ji

Jimantolo, ayo lo

Lobak-lobis, ayo bis

Bistorojo, ayo jo

Joko bagus, ayo gus

Gusti kulo, ayo lo

Lombok abang, ayo bang

Bange ciro, ayo ro

Ro….lali!

 

 

 

Los Banos, 31 Oct 2011 (Lagi kelingan jaman isih bayi)

 

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s